prosjektet

Slik jeg ser det eksisterer de fleste av oss for mye, og lever for lite. De fleste av oss, inklusivt meg, er utrolig komfortable i våre sofaer med våre tv-er og våre tepper og våre dingser. Vi titter på bilder og dokumentarer av mennesker som leker med livet og gjør ekstreme eventyr, og tenker «Jeg skulle ønske..», eller vi slenger på en sekvens med «Humans are Awesome» på YouTube og drømmer om et mer lekent liv med større adrenalinkick. Troen på at man må til Mount Everest eller Antarktis for å oppleve eventyr forhindrer veldig mange fra å leke med livet. Dette er en av forestillingene jeg ønsker å utfordre ved å leve som jeg gjør.

Et mikroeventyr er å gjøre noe eventyrlig, men i liten skala. Det kan egentlig være hva som helst, poenget er at det skal skille seg fra hverdagens mønster. Det kan være å gå en ekstra lang tur på en fin høstdag, det kan være å bade i havet, det kan være å gå alene på byen, eller det kan være å ta med seg teltet ut. En natt. En helg. Bade i en innsjø, en elv eller i et hav – en dag du ellers ikke hadde gjort det. Ta et kurs i kajakk-padling. Gå til toppen av et fjell eller en bakke du har sett hele livet, men aldri har klatret. Lek med livet! Det er egentlig bare du som kan definere hva det skal være, og alt jeg forsøker å gjøre er å vise at det kan gjøres over alt – selv i store byer som Gøteborg. Det er ikke et nytt konsept, og mengder av mennesker har gjort liknende. Se denne artikkelen på UT.no, og se filmen på bunnen for mer inspirasjon. Deretter – begynn gjerne å lek!

I tillegg mener jeg den ytterste rettesnoren for vårt samfunn er økt bevissthet rundt vår egen påvirkning på vårt miljø. En av de største av disse påvirkningsfaktorene på dette er vårt forbruk. Vi konsumerer uten å tenke oss om, og vi kjøper produkter som ikke er laget for å holde gjennom store utfordringer. Med de utfordringer vi og vårt klima står fremfor behøver vi innovative bedrifter som våger utfordre det tradisjonelle, og vi behøver individer som også tør å prøve nye veier. Jeg håper denne bloggen kan være med og inspirere til å gå nye veier.

Alastair Humphreys forteller om mikroeventyr:

Følg denne lenken for mer inspirasjon om mikroeventyr.

Fatal error: Uncaught TypeError: count(): Argument #1 ($value) must be of type Countable|array, bool given in /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php:183 Stack trace: #0 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php(7): sfsi_plus_FrontPopupDiv() #1 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php(31): sfsi_plus_frontPopUp() #2 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(308): sfsi_plus_check_PopUp('') #3 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #6 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-content/themes/longform/footer.php(55): wp_footer() #7 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/template.php(783): require_once('/customers/e/e/...') #8 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/template.php(718): load_template('/customers/e/e/...', true, Array) #9 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #10 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-content/themes/longform/page.php(42): get_footer() #11 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/e/e/...') #12 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/e/e/...') #13 /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/index.php(17): require('/customers/e/e/...') #14 {main} thrown in /customers/e/e/5/mittlivitelt.no/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 183